EnglishDeutschFrench PortuguêsEspañolDutch-Netherlands
 

Doações

Doações de 5 de março 2020
€ 4.303,56

 

9º ano 2019

Coleta total € 8.059,25


8º ano 2018

Coleta total € 6.778,44

7º ano 2017
Coleta total € 7.157,01

6º ano 2016
Coleta total € 9.060,81

 

5º ano 2015

Coleta total € 12.991,52

4º ano 2014

Coleta total € 14.006,80 


3º ano 2013
Coleta total € 18.200,43

2º ano 2012
Coleta total € 14.814,98

 

1º ano 2010/2011

Coleta total €23.031,86

 Banner

Balcão do visitante

129732
Home
Escrito por Ingrid Kroon   
There are no translations available.

Werkverslag 2019

 

In november 2019 zijn we met 4 man sterk in Kenia geweest. Ingrid Kroon (Voorzitter), Wenny Joosten (Secretaris), John Joosten (vrijwilliger) en Ciska Joosten (vrijwilliger). S' Morgens hebben we gewerkt op de school en s' middags genieten bij ons hotel.
Ook het klimaat in Kenia veranderd. Normaal is het droog en warm en deze keer heel veel regen, overstromingen en moeite om bij de school te komen. Gelukkig hebben we onze vaste chauffeur Joseph die altijd wel weer een manier weer te vinden om bij de school te komen. Dit jaar ook weer gezegend met onze vaste werkploeg Kelvin, Sifa, Mwanzi en David. Zij moesten geregeld de bus uit om hem door de waterplassen te duwen en dan zaten ze vaak helemaal onder de modder. Gelukkig vinden ze het een sport om de bus bij de school te krijgen dus nooit geen gemopper maar altijd lachend helpen.

11 november was de eerste dag dat we naar de school gingen. Op de heenweg stop gemaakt bij de lokale slager voor 10 kilo rundvlees, ondertussen waren de 250 chapatti ook klaar dus die meteen opgehaald, De groenteman had ook alles klaar staan: 25 grote uien, 10 bollen knoflook, 50 tomaten, 50 wortelen en 25 kilo aardappelen. Vandaag hebben we Nyam met chapatti gemaakt namens de donaties van Mevrouw Meiners en de Bij Bosshardt groep. Iedereen kreeg een bord mat een grote schep kidneybonen, pollepel vol met rundvlees en 2 chapatti 's. Daarnaast kreeg iedereen een beker met limonade siroop.
Van het koken kunt u per dag zien op onze facebook pagina wat er gekookt is en door wie de maaltijd is aangeboden. Foto's en filmpjes staan hier ook op. Elke dag zijn de kinderen voorzien van een goede en gezonde maaltijd met een stuk fruit en limonade.

12 november komen we bij de school aan en door de hevige regenval is er een muur weggespoeld bij de buren van de school en deze is tegen de muur van 2 leslokalen gevallen waardoor de wand goed beschadigd is. De politie van Kiembeni erbij gehaald en foto's gemaakt en rapport opgesteld. Dit om te zorgen dat de buren de schade gaan repareren aan de school.

14 november hebben we een grote bestelling geplaatst bij de lokale hardware store. Om onder andere vloeren te repareren en muren te bouwen. Dit staat op afroep want we kunnen dat nooit allemaal in 1 keer laten leveren en opslaan.

15 november arriveerde de eerste vrachtwagen met zand, concrete en cement. De werkploeg kan aan de slag.

16 november. Door de hevige regenval is er ook een deel van de weg weggespoeld bij de ingang van het schoolterrein. Hier hebben we s' middags een vrachtwagen met fijne concrete laten storten zodat we weer enigszins normaal het terrein op kunnen rijden.

18 november. Vandaag weer druk bezig geweest met de meneer die illegaal een huis heeft gebouwd op het schoolterrein. De recht zaak is inmiddels geweest en hij moet het huis afbreken en het puin verwijderen. Hij probeert iedereen te laten denken dat hij in zijn recht staat maar de officiële papieren van de recht zaak zeggen het tegendeel. Door zijn tegenwerking kunnen wij ook niet verder met het bouwen van de muur om het school terrein. Heel jammer want er kan alleen gebouwd worden als wij aanwezig zijn.

20 november. De werkploeg is begonnen met het egaliseren van de vloer in het midden lokaal. Door de hevige regenval is er water op de vloeren terechtgekomen en deze hebben nu diverse gaten. Van de 3 lokalen laten we nu de vloeren egaliseren zodat ze allemaal weer een gladde vloer hebben.

22 november. De werkploeg heeft vandaag 3 opstapplateau's gemaakt want de opstap naar het lokaal is voor sommige kleine kinderen te hoog. Nu moeten ze makkelijker het lokaal in kunnen. Op 1 plateau staan mijn voetafdrukken. Dit omdat ik ongeneeslijk ziek ben en voor de laatste keer in Kenia ben.

25 november hebben we aan alle kinderen tandenborstels en tandpasta uitgedeeld. De leraren zullen in de klassen uitleggen dat ze goed hun tanden moeten poetsen en voordoen hoe het moet.

26 november. De werkploeg is vandaag begonnen met een muurtje aan te leggen achter de golfplatenlokalen zodat het water niet meer op de vloeren kan lopen tijdens hevige regenval.
De kinderen hebben vandaag ook allemaal nieuwe schriften gekregen met balpennen. Een extra voorraad is ook opgeslagen voor als er na de vakantie weer nieuwe leerlingen zich aanmelden bij de school.
De grote bestelling bij de hardware store afgemeld. De wanden zijn nog steeds niet gerepareerd door de buren en het illegale huis staat er ook nog. We kunnen dit jaar dus geen muur bouwen om het schoolterrein. We schuiven dit door naar volgend jaar. Een deel van de stenen die nog over zijn van het muurtje bouwen zijn opgeslagen in 1 lokaal.

Namens de leraren van de Doddington School vandaag een boom geplant voor Ingrid. Een zeer emotioneel moment. De kinderen hebben mooie liedjes gezongen en nu maar hopen dat de boom groeit en bloeit.
Tijdens ons verblijf hebben alle kinderen en leraren ook een kleding pakket ontvangen. Daarnaast hebben we dagelijks speeltjes uitgedeeld die de donateurs gedurende het jaar hebben aangeleverd.
We zijn blij dat we elke dag voor 100+ kinderen hebben kunnen en mogen koken, ook alle leraren en werklui voorzien van een dagelijkse maaltijd. Voedsel is vandaag de dag duur in Kenia en vele kinderen komen zonder voedsel naar school. Na ons vertrek begint de kerstvakantie en gaan alle kinderen voor een paar weken naar huis.
Op de laatste dag een vergadering gehouden met alle leraren. Er op gewezen dat ze de lokalen beter moeten onderhouden en voordat ze naar huis gaan de tafels en stoelen netjes moeten neerzetten. Ook de boeken en schriften netjes opbergen in de daarvoor bestemde kast. Kinderen leren het schoolterrein schoon te houden en niet alles zo neer te gooien. Dolly zal zorgen dat de 2 muren door de buren wordt gerepareerd en dat de eigenaar van het illegale huis deze afbreekt en opgeruimd. Ze weten dat als dit niet gebeurd er dan geen muur gebouwd kan worden door Stichting NEK.

Een groot dank je wel aan de vrijwilligers John en Ciska die voor de eerste keer mee waren naar Kenia. Een ware belevenis die niet gauw vergeten zal worden. Ze begrijpen nu ook waarom we ons hart verloren hebben aan dit mooie prachtige land en alle lieve kinderen op onze school.

In 2020 zal Stichting NEK voor de laatste keer actief zijn in Kenia. Vanwege gezondheidsredenen is besloten om na 10 jaar te stoppen met de Stichting. De Stichting zal per 31 december 2020 ophouden te bestaan. In september/oktober zullen Thea de Bruijn (penningmeester) en Berty Joosten (vrijwilliger) een laatste bezoek brengen en dagelijks de kinderen weer van een maaltijd voorzien en de muur rondom het schoolterrein bouwen.

Wij hopen dat onze donateurs ons nog in 2020 willen steunen zodat we het laatste stukje, de muur nog kunnen realiseren.
 
Escrito por Ingrid Kroon   
There are no translations available.

Werkverslag 2018

In september 2018 zijn we met 4 man sterk in Kenia geweest. Ingrid Kroon (Voorzitter), Thea de Bruijn (Penningmeester), Wenny Joosten (Secretaris) en Lieke van Tiggelen (vrijwilligster).

s’ Morgens werken we dan op de school en s’ middags genieten we bij ons hotel.
 
Bij ons eerste bezoek aan de Doddington School hebben we alle kinderen voorzien van een schooltasje met daarin een lijntjes schrift, ruitjes schrift, tandenborstel,
tandpasta en een speeltje.

Tijdens ons verblijf op diverse dagen van alles uitgedeeld zoals: Dino’ s, Knuffels,  Pennen, Potloden, Kleurpotloden, T-shirts, Truien, Jassen, Rokken, Jurken, Broeken, Sjaals, Mutsen, Handschoenen etc.

Voor de school zelf nieuwe leerboeken aangeschaft, 3 nieuwe houtskool branders en alle foto’s van 2015, 2016 en 2017 opgehangen. Als er bezoekers komen kunnen ze zien wat er elk jaar gerealiseerd wordt.


Door een speciale actie hebben we genoeg donateurs kunnen vinden zodat we 20 dagen lang voor alle kinderen, leraren en vrijwilligers hebben gekookt. Onder andere: Koolstamppot met jus frisdrank en water, Ugali met rundvlees saus halve tomaat pakje melk,  Rijst met spinazie uien chilisaus worstje en een sinaasappel, Broccoli stamppot met kippenvleugel en een glas soda, Spaghetti met saus van tomaten chili courgette wortel en paprika, Stamppot witte kool met worstjes, banaan, Ugali met groente/tomatensaus en 4 stukken tomaat, Hutspot met rundvlees en een sinaasappel, Rijst met spercibonen, tomaat en 1 runderworstje, Soep met een broodje en een banaan, Macaroni groenten bonen gehaktsaus, Koolstamppot met gehakt, Macaroni met saus en kip, Groentesoep met ugali en Ugali met groente saus.


De bouwploeg heeft in 2018 gerealiseerd dat in alle 6 lokalen nieuwe cementen vloeren zijn aangebracht, de houten deuren in de noodlokalen vervangen zijn door goede afsluitbare ijzeren deuren, alle lokalen voorzien zijn van een nieuw krijtbord, een notitiebord aan de buitenkant van 1 van de lokalen en toiletten voor de leraren met afsluitbare ijzeren deuren.

De Bamburi Beach Family (in en om het hotel) – 200+ personen hebben allemaal 1 of meerdere kledingstuk(ken) ontvangen. Heel veel dank aan het personeel van Bamburi Beach Hotel die al die dozen, zakken en tassen van en naar onze kamer hebben gebracht en gehaald. Wij zijn super blij met alle hulp die we jaarlijks van jullie mogen ontvangen.

Quotes van onze vrijwilligster Lieke:
Woorden komen mij tekort om te vertellen hoe overweldigend en mooi dit project is.
De reis van en naar de school, ontmoeting met de kinderen, de overweldigende impact die dat heeft is niet te beschrijven. Dit wordt opgenomen in je lijf als een spons.
Wat een feest was het, ik mocht dino ’s uitdelen.
Het enige wat ik kan doen is het Keniaanse leven in mij opnemen en er van genieten.
Wat een geslaagde eerste week met veel enthousiasme van de kinderen en leraren over de lunch die wij voor ze hebben bereid.
Koken best zwaar werk en daardoor nog meer respect voor het werk wat ze doen
Hygiëne is super belangrijk en vooral bij de toiletten op de school
Tijdens het opscheppen van de borden kwamen de kinderen naar buiten en begonnen mijn liedje te zingen, daar wordt ik dan wel echt ultiem gelukkig van.
Ik ben van ze gaan houden en ze zitten in mijn hart

Wenslijst van de leraren:
Kantoorgedeelte, overblijfplaats met keuken, compostplaats, planten en/of bomen, waterput uitgraven, watertank, schoolplaten leslokalen, binnen muren stukadoren,  stellingen in elk lokaal, 2 nieuwe grote pannen

Tijdens ons verblijf wordt er dagelijks een verslag met foto’s gepost op onze facebook pagina:
https://www.facebook.com/StichtingNEK

Filmpjes die tijdens ons verblijf worden gemaakt worden zo snel mogelijk op ons kanaal geladen:
https://www.youtube.com/channel/UCOLGkS3vQWwUUX9lrHC2LYQ?view_as=subscriber

Grote dank aan al onze donateurs en sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt dat ook dit jaar we weer een hoop goeds in Kenia voor de kinderen, volwassenen en school hebben kunnen doen. We hopen dat we ook het komende jaar weer op uw/jullie steun en donaties kunnen rekenen. Het was een geslaagde werkvakantie waar we met veel trots succesvol op terug kijken.
 
There are no translations available.

Volg ons voor de laatste ontwikkelingen op Facebook (zie onderstaande link)

 

https://www.facebook.com/StichtingNEK?ref=br_rs

 
Stichting NEK weer aanwezig op de markten
Escrito por Ingrid Kroon   
There are no translations available.

26-27 april / 17 mei / 12 september 2015

 

Koningsdag/Voorjaarsmarkt/Rommelroute

STICHTING NEK STAAT OP DEZE 3 MARKTEN VOOR DE MACKLINE JUNIOR SCHOOL, LA PAZ JUNIOR SCHOOL EN DODDINGTON SCHOOL

In 2014 zijn alle praktijk lokalen van de Mackline Junior School voorzien van elektriciteit en licht, 3 praktijk lokalen hebben een geheel nieuw dak gekregen en er is verder gebouwd aan de muur rondom het terrein. Zeven individuele kinderen zijn op kosten van de Stichting naar een goede school gegaan en ongeveer 300 kindertjes op de 3 scholen hebben een cadeau tasje ontvangen o.a. met schriften, tandpasta, tandenborstel, speeltje, pen en een stuk fruit. Door de grote hoeveelheid gedoneerde goede kleding en schoenen (ongeveer 200 kilo) die wij mochten ontvangen van U hebben wij vele mensen (volwassenen en kinderen) die het niet zo breed hebben kunnen voorzien van een goede jas, stevige schoenen, schone T-shirts, blouses en jurken.
Dit jaar staan wij ook weer op de Koningsdag in Almere-Buiten, de Voorjaarsmarkt in Grevenbicht en op de Rommelroute Almere-Buiten Eilandenbuurt. Mocht U zelf niet staan of meedoen maar wilt U toch spulletjes doneren dan hopen wij dat U deze aan Stichting NEK wilt doneren. U kunt de spullen zelf aanleveren in Almere of in Grevenbicht. De spullen moeten nog wel goed en bruikbaar zijn. Deels zullen de spullen meegaan in juli naar Kenia en deels zal het verkocht worden waarvan de opbrengst 100% naar Stichting NEK gaat. In goed overleg kunnen spullen eventueel ook door ons worden opgehaald.
Wat kunnen wij zoal gebruiken: AH Disney figuren, AH Hamsters, Antiek, Bad textiel, Beddengoed, Beeldjes, Bestek, Boeken, Boerderijmini's, Brillen, Brocante spulletjes, CD' s, Computer spellen, Curiosa, DVD' s, Feestartikelen, Gereedschappen, Gogo's, Handwerk materialen, Kaarsen, Kandelaars, Kerstspullen, Keukenbenodigdheden, Kleding, Kleurpotloden, Klokken, Knuffels, Kunst, Lampen, Laptop' s, Linealen, LP' s, Mobiele Telefoons, Modelauto's, Modelbouw, Modeltreinen, Munten, Muziekinstrumenten, Paas spullen, Pannen, Poppen, Poppenkast spulletjes, Postzegels, Potten, Rommelmarkt spulletjes, Schoenen, Schriften, Schrijfwaren, Servies, Sieraden, Single' s, Sinterklaas spullen, Smartphones, Spaarzegels, Speelgoed, Spellen, Stoffen, Tandenborstels, Tassen, Trigo's, Troetels, Tuppenware, Verzamelingen, Vlaggen, Voetbalknikkers, Voetbalplaatjes, Wandborden, Welpies, Wimpels, WK artikelen, Wuppies, 78 toeren platen.
In 2014 hebben wij in totaal EUR 3.871,15 opgehaald d.m.v. verkopen op MP, Koningsdag, Voorjaarsmarkt en Rommelroute. We hopen uiteraard ook dit jaar weer een mooi bedrag op te halen.

Wij danken U bij voorbaat voor Uw bijdrage en hopen dat U ook dit jaar Stichting NEK wilt steunen met Uw spulletjes.

Thea, Wenny & Ingrid,
www.stichtingnek.nl

 
Escrito por Ingrid Kroon   
There are no translations available.

Het bestuur van Stichting NEK en de kinderen uit Kenia willen via deze weg iedereen hartelijk bedanken voor de steun en het vertrouwen die wij van U mochten ontvangen gedurende 2014. Terug kijkend is er weer heel wat gedaan: Alle praktijk lokalen zijn voorzien van elektriciteit en licht, 3 praktijk lokalen hebben een geheel nieuw dak gekregen en er is verder gebouwd aan de muur rondom het terrein. Zeven individuele kinderen zijn op kosten van de Stichting naar een goede school gegaan en ongeveer 300 kindertjes hebben een cadeau tasje ontvangen o.a. met tandpasta, tandenborstel, speeltje, pen en een stuk fruit. Door de grote hoeveelheid gedoneerde kleding en schoenen (ongeveer 200 kilo) die wij mochten ontvangen van U hebben wij vele mensen (volwassenen en kinderen) die het niet zo breed hebben kunnen voorzien van een goede jas, stevige schoenen, schone t-shirts, blouses, jurken, etc. Wij wensen U allen een kleurrijk Kerstfeest en vooral een kleurrijk 2015. We hopen dat de Stichting NEK weer op Uw steun en vertrouwen mag rekenen in 2015.

2014-12-23_194653

 
Escrito por Ingrid Kroon   
Seg, 22 de Setembro de 2014 08:16

De 7 a 28 de outubro próximo, a Fundação NEK estará presente em Kenia de novo, para continuar a construção da Escola Mackline Junior. Kenia está a viver momentos difíceis, já que vários países estão a emitir alertas negativos relativamente às deslocações para lá, razão pela qual o turismo baixou substancialmente. O local para onde vamos ainda é considerado seguro para holandeses. Continuamos a ter contatos próximos com as famílias das quais enviamos 2 crianças para a escola, com Rolex da Escola Mackline Junior e com várias pessoas do Bamburi Beach hotel onde costumamos ficar alojados. Todos confirmaram que a situação é pacífica de novo e que nos podemos movimentar com segurança em Kenia. Através da nossa pagina no Facebook iremos tentar de novo (se a internet o permitir) colocar fotografias e mensagens de atualização diariamente. Agradecemos a todos os patrocinadores e dadores que nos permitem mais uma vez continuar a construção da escola e continuar o apoio às crianças individuais no prosseguimento dos seus estudos. Esperamos colocar a primeira mensagem no dia 8 de outubro próximo.

 

Siga-no Facebook.

https://www.facebook.com/StichtingNEK?ref=br_rs

Última atualização em Ter, 09 de Abril de 2019 21:11
 
Donatie van 1000 euro uit het ING Goede Doelenfonds
Escrito por Ingrid Kroon   
There are no translations available.

Al in een eerdere ronde heeft het ING Goede Doelenfonds veel kunnen doen voor onze kinderen op de Mackline Junior School. En ook voor dit jaar 2014 heeft onze vrijwilliger Sergio een aanvraag kunnen indienen en die is goedgekeurd.

 

De donatie bedraagt € 1,000 Een fantastische prestatie en onze dank is groot.

 

Wilt U meer weten over het ING Goede Doelenfonds kijk dan op hun website:

https://www.ing.nl/de-ing/over-de-ing/verantwoord-ondernemen/goede-doelenfonds/stichting-medewerkers/

 
Escrito por Ingrid Kroon   
There are no translations available.

EEN MEGA opbrengst van € 754,19 tijdens de voorjaarsmarkt in Grevenbicht op 18 mei 2014.
Dank aan alle vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt het afgelopen week-end:
Thea Joosten, Wenny Joosten, Ingrid Kroon, Frank Kroon, Maarten de Beer, Carla de Bruijn, Theo Joosten en Thea Joosten, Nico en Marijke, Frieda en Natty, John Joosten, Ciska Joosten, Esmeralda Joosten, Christiaan Joosten, Ferdinand Joosten, Berty Joosten en Sandra Hendriks. Zonder jullie hulp hadden we dit nooit voor elkaar gekregen. Jullie verdienen allemaal een P L U I M !!!!!!!!!
 

Patrocinadores

 • 100_1254.jpg
 • 2014-12-23_194653.jpg
 • demeerwinkel.jpg
 • de_generaals2.png
 • enerco.jpg
 • fairmail.jpg
 • ivn_logo.jpg
 • lisa 6 jaar.jpg
 • logocmyk-roodgrijs_ondertekst.jpg
 • maerlant_logo.jpg
 • patanisto sportsogo.jpg
 • puik_hergebruik.png
 • rewinkel.jpg
 • rotom.jpg
 • sbo_deklimop.png
 • sickman_logo.jpg
 • sponsor_debonthvanhulten.png
 • sponsor_hegashekwerk.png
 • sponsor_hevo.jpg
 • staalmarkt.jpg

Fornecido por Joomla!. Designed by: joomla templates VPS hosting plans Valid XHTML and CSS.